Radyo Dinle

23 Aralık 2015 Çarşamba

Allah, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır.

KUR'AN - ı duvara asıp, okuyunca da anlamını mesajını bilmeden kur'an okuduğunu zanneden, İslamı belli gecelere ve günlere haps eden, ALLAH 'ı belli gün ve geceler de arayanlar.  Suya sabuna dokunmadan Anlamını bilmeden bilmem kaç yüz defa bilinçsizce papağan gibi bazı kelimeleri  söyleyip cenneti kazanacağını düşünenler. 
Aklını şeyhlerinin, hocalarının kontrolüne vererek  teslim olanlar. Bid'at edenler,
Sorgulama ve düşünme yeteneği işletmeyenler.
ŞU AN ORTA DOĞU  MÜSLÜMAN ÜLKELERİNDE YAŞANAN ZULUMLER,FİTNELER, NİFAKLAR,AKAN KANLAR, GİDEN CANLAR SİZİN ESERİNİZDİR. BU ZULUM DE EN BÜYÜK PAY SİZE AİTTİR.
Yunu suresi 100. ayette, "... Allah, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır."
İnsanın dünyadaki diğer canlılardan en önemli farkı aklı ve bunu kullanabilmesi yani düşüne bilmesidir. Kur'an ‘' akıl ‘' ve ‘' düşünme ‘' konularına geniş bir yer vermiştir. Akıl kelimesi Kur'an'da 49 yerde geçmektedir. Fakat isim olarak değil,  fiil olarak. Akıl erdirme,  aklı kullanmak şeklinde. Düşünme konusu da yine Kur'an'da çok geniş olarak işlenmektedir. Tam 84 ayet bu konuya ayrılmıştır.
Aklınızı kullanmış olsaydınız, yaşantınızın islam olmadığını hurafe olduğunu anlardınız, kur'anı anladığınız dilde okur mesajını anlar ve aklınızı kullanma ve düşünme ile ilgili ayetleri görür.  AKLINIZI KULLANMANIZIN DÜŞÜNMENİZİN SORGUALMANIZIN  FARZ OLDUĞUNU ANLARDINIZ.
Ezberciliğe, kolaycılığa, tembelliğe, saça sakala,sarığa, cübbeye sarılmaz.
Hali ile ilmi,bilimi, teknolojiyi araştırıp bulurdunuz. iSLAM'ın belli gün ve gecelerde olmadığını, islamın bir yaşam tarzı olduğunu,
Bu yaşam tarzının iyilik, Adalet, Merhamet, yardımlaşma,Dayanışma, Empati ve azim bir işi bitirdiğinde boş durmama insanlık için barış için, canlılar için diğer bir işe arayışa,araştırmaya koyulma olduğunu.(inşirah suresi 7. ci ayette) Görürdünüz. ALLAH'ı Şanını içi boş kelimelerle değil, ilim ve bilim de insanlığın huzuruna faydasına yaptığınız buluşlar ile yüceltmek olduğunu anlardınız. ALLAH'I Belli gün ve gecelerde,Mezhepler,de, rivayetler de, tarikatlar de armaz. ALLAH'IN SİZE şah damarından yakın olduğunu hücreleriniz ile hisseder anlardınız.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı ~ ŞİİR ~ YORUM ~ VE ~ HABER ~